Archief

STICHTING WENSAUTO DE BEKKERIE  gaat haar activiteiten uitbreiden.

Wensauto De Bekkerie is inmiddels nu ruim zes jaar actief (startdatum 1 juni 2015!!) in Boekend, Blerick en Hout-Blerick en als daar ruimte voor is ook voor de inwoners van Venlo Oost en Noord.

Waar we in de beginjaren het vervoer verzorgden met een personenauto zijn daar in de loop van de daaropvolgende jaren twee Mercedes Sprinter bussen bijgekomen.

Op maandbasis vervoeren we momenteel weer rond de 1400 gasten van voordeur naar voordeur. Tot nu toe zijn er ruim 90.000 gasten vervoerd. Daarnaast verzorgen we, indien van toepassing, ook het vervoer van “materiaal”.

Sedert 1 oktober 2019 zijn we samen met Uw Wijkbus Tegelen ook actief met ANWB Automaatje.

Omdat we met Uw Wijkbus Tegelen inmiddels ook werkafspraken hebben kunnen maken over de verzorging van de reguliere ritten op de zaterdag (de ene week verzorgen wij en de andere week wordt verzorgd door Uw Wijkbus), zijn wij in staat om onze derde activiteit, zoals vermeld in de oprichtingsakte: het verzorgen van “uitjes” voor onze oudere, eenzame oudere inwoners van Boekend, Blerick en Hout-Blerick.

Op onze “vrije” zaterdag gaan we vanaf nu dan ook de “uitjes” aanbieden voor maximaal 12 gasten per keer. De eigen bijdrage bedraagt € 7,50 pp. Deze uitjes zijn mede mogelijk door een subsidiebijdrage van VenloMienHert.
VIJFJARIG BESTAAN WENSAUTO DE BEKKERIE

Precies vijf jaar na de start van wensautoproject De Bekkerie mogen we, na de stopzetting  van onze vervoersactiviteiten ivm het coronavirus, 2 juni weer starten.

In die afgelopen vijf jaar hebben we 73.598 gasten mogen vervoeren. Hopelijk gaan we dat aantal in de komende vijf jaar minimaal evenaren.

Om dat waar te kunnen maken zijn we echter wel dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die minimaal een dagdeel in de week beschikbaar zijn, om als chauffeur dienst te doen.

Belangstellenden kunnen telefonisch contact op nemen met de coördinator
06 363 341 18 of via mail info@wensautodebekkerie.nl

Bij de herstart gelden wel dezelfde  maatregelen conform  het openbaar vervoer.  
Gasten dienen een mondkapje te dragen. Verder is van belang, dat onze gasten zelfstandig in en uit kunnen stappen. En er dient met gepast geld betaald te worden. Indien de gast gebruik maakt van een rollator, zal de chauffeur deze wel  in de bus zetten.
We mogen weer !
Stichting Wensauto de Bekkerie en Stichting Uw Wijkbus Tegelen,

starten hun activiteiten vanaf 2 juni weer op, na een periode waarin hun bussen stil stonden in verband met de maatregelen rondom het Coronavirus.

Vanaf maandag 25 mei kunnen inwoners weer een rit inplannen door te bellen met:
telefoonnummer  06-48567879 van Wensauto de Bekkerie

en met telefoonnummer 06 15 24 62 17 van Uw Wijkbus.

In verband met de maatregelen in het Openbaar Vervoer, dienen passagiers een mondkapje te dragen als men van de Wensbus gebruik wilt maken en wordt het aantal passagiers in de bus beperkt.


De bussen zijn voorzien van een afscheiding tussen passagiers en chauffeur en passagiers onderling.CORONAPERIKELEN

Nav de jongste maatregelen ivm met de coronacrises hebben we helaas het besluit moeten nemen om met onmiddellijke ingang onze service met de Wensauto De Bekkerie te staken.

Deze maatregel nemen wij zowel ter bescherming van onze vele gasten, alsook voor onze vrijwillige chauffeurs.

Zodra de situatie het toelaat willen we onze gasten weer graag ten dienste staan.Meer informatie over de Wensauto? 
Stuur een e-mail naar info@wensautodebekkerie.nl

Volg ons ook op Facebook© Wensauto De Bekkerie 2019 – 2022